Free songs
Wij staan voor
betaalbare behandelingen!
bel ons 036 5254075

F.A.Q.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Wij hebben de antwoorden!

Regelmatig komt het voor dat veel patienten overeenkomende vragen hebben. Daarom hebben wij een Veelgestelde Vragen pagina aangemaakt. Hier kan je de meest overeenkomende vragen terug vinden.

Hoe vaak is een controle nodig?

Voor kinderen tot en met 21 jaar twee keer per jaar. Voor volwassenen is dit afhankelijk van uw wensen maar zeker ook van de gezondheid van uw mond. Voor sommigen is eenmaal per jaar voldoende, voor anderen is viermaal per jaar nodig.

Kunnen er ook gaatjes in het melkgebit ontstaan, moeten ze behandeld worden en waarom? Er komen toch nieuwe tanden of kiezen voor in de plaats?

Jazeker er kunnen gaatjes in het melkgebit ontstaan, het is ook heel verstandig om ze te behandelen. Kleine gaatjes worden snel grote gaatjes en dan kan er kiespijn of tandpijn ontstaan. Op dat moment is het vaak niet meer mogelijk het zieke tandje of kiesje te behouden. Het trekken van een kies is voor een klein kind erg vervelend en hierdoor kan een kind bang worden van de tandarts. Om gaatjes tijdig te signaleren worden daarom ook bij kinderen regelmatig röntgenfoto’s gemaakt. Melkkiezen hebben ook als functie dat ze ruimte vrijhouden voor de opvolgers, de blijvende kiezen. Als er vroegtijdig melkkiezen verloren gaan ontstaat er vaak ruimtegebrek voor het blijvende gebit. Het komt regelmatig voor dat daarom een slotjesbeugel nodig is.

Is elektrisch poetsen beter?

Voor de één wel en voor de ander hoeft het niet beter te zijn. Een elektrische tandenborstel maakt bewegingen die je met een handtandenborstel niet kan maken. Dat is goed, maar het wil niet zeggen dat de tanden en kiezen beter schoon zijn. Voor personen die moeite hebben met de kleine motoriek, of moeite met de coördinatie van de bewegingen is een elektrische tandenborstel zeker een uitkomst.

Vanaf welke leeftijd gaan kinderen naar de tandarts?

Wij, de tandartsen en preventie assistenten van tandartspraktijk Elahi, adviseren om al op jonge leeftijd uw kindje mee te nemen naar de praktijk. Meenemen naar de controle afspraak vanaf 1 jaar. We gaan proberen in de mond te kijken vanaf twee jaar. Als ze 3 jaar oud zijn mogen ze alleen in de stoel maar bij een ouder op schoot mag ook.

Mag je priklimonade drinken wanneer je een beugel draagt?

Nee, beter even niet. Het gebit heeft al genoeg te verduren. Het is al moeilijk genoeg om het goed schoon te houden. Hier wordt tijdens de beugelbehandeling heel erg goed op gelet. Een beugel is soms nodig om je tanden mooi recht te zetten en dan moeten ze er ook mooi wit uitzien als de behandeling klaar is.

Mag je kauwgom eten wanneer je een beugel draagt?

Nee, het is echt beter van niet. De kans dat er onbedoeld slotjes los komen te zitten wordt vergroot. Dit zorgt ervoor dat de beugelbehandeling langer duurt dan nodig is, wat weer een grotere belasting vormt voor de tanden en kiezen.

Moeten amalgaam vullingen vervangen worden door witte?

Niet per se, wij vervangen oudere amalgaamvullingen als we zien dat er cariës onder de vulling zit, of als er een barst in de vulling waarneembaar is. Ook ontstaan er bij oudere amalgaamvullingen soms kiertjes of spleetjes tussen de vulling en de kies. Als hier sprake van is moet de vulling vervangen worden.

Staat jou vraag er niet tussen?

In dit geval kan je klikken op de onderstaande knop om je vraag te stellen.

Ik heb een vraag!

Back to Top