Baby’s en tandbederf

Bij ons op de praktijk vinden we het geven van voorlichting over tandbederf heel belangrijk. Een goed gebit begint immers met het voorkomen van problemen. Bij ieder bezoek aan de tandarts kan door de preventie-assistentes niet alleen uitleg gegeven worden over poetsen, flossen, en stokeren, maar ook over ‘zuuraanvallen’ en goede eet- en drinkgewoontes.

In een aparte categorie vallen de vragen over hoe we tandbederf kunnen voorkomen bij baby’s en peuters. Welk eten en drinken is schadelijk voor hun tanden? Wanneer moeten we beginnen met poetsen? Hoe vaak moet je poetsen bij een baby? En met wat voor tandpasta?

En we weten intussen allemaal (hoop ik) dat het meegeven van een flesje melk in de nacht desastreuze gevolgen kan hebben voor het gebit van een kind, maar hoe zit het dan eigenlijk met het tandbederf als je kind na het geven van borstvoeding heerlijk tegen je aan in slaap is gevallen? Moet je dan ook weer zijn of haar tandjes poetsen?

Ik kan het allemaal gaan vertellen, maar ik kan nog beter doorverwijzen naar de website over borstvoeding.

De schrijfster van dit artikel, Suzan Put, heeft jarenlange ervaring als tandarts én langvoedende moeder. Ze heeft het in dit artikel heel helder uitgelegd.

Bron: artikel: www.borstvoeding.com